Bekijk hier de livestream 'Online kijkje bij de bouw van het Windpark Weert' op 7 januari 2022.  Vierhonderd geïnteresseerden hadden zich van tevoren aangemeld en uiteindelijk hebben 268 mensen gekeken.

Aan de hand van filmpjes leidde omgevingsmanager Henk Lambrichts de kijkers over de bouwlocatie van het windpark. In een filmpje werden de wethouders Wendy van Eijk en Henk van de Loo van de gemeente Weert geïnterviewd over de rol van het windpark in de energietransitie. In de andere films werden de verschillende onderdelen van de molens uitgelegd.

Tijdens de livestream konden de deelnemers vragen stellen. Henk Lambrichts en projectmanager Ramon Jillings (Topwind) en Micky van der Wind (technische ondersteuning Topwind) beantwoordden de gestelde vragen.


Antwoord van Jan Weerts - KIVI Limburg Zuid en Noord- en Midden-Limburg

Ir. Jan Weerts van KIVI Limburg Zuid en Noord- en Midden-Limburg was één van de deelnemers van het online kijkje bij de bouw. Tijdens de webinar stelde hij een aantal vragen. Zijn vragen en de gegeven antwoorden vind je terug in zijn verslag. In het verslag gaat hij uitgebreid in op de technische aspecten van de molens en benoemt hij wat er in getoonde films wordt gezegd. De informatie wordt verduidelijkt met relevante foto's. Echt het lezen waard!